grimm

Alla inlägg under september 2010

Av Grimm & Malin - 17 september 2010 19:09

Har ju inte funnits så mycket att göra denna regniga, blåsiga och kalla dag...

Men mellan regnskurarna var jag ute och gick en runda med matte och minimatte. Vi gick in i parken, och jag fick springa lös :) Där är ju en stor backe, och jag sprang upp och ner från den några gånger ;) Snacka om att jag blev slut! Men kul var det ;)

Av Grimm & Malin - 16 september 2010 19:32

Nyss varit ute och gått en runda med matte. Mot slutet av promenixen började jag bli lite halt! :( Hoppas att jag bara inbillade mig ;)

Inget mer att säga just nu. Hörs imorron!

Av Grimm & Malin - 15 september 2010 13:29

Kom hem från en långpromenad med lillmatte för ett tag sen. Blev en runda på 45 minuter i alla fall :)

Det regnade ju jättemycket i förmiddags, så nu var det en massa vattenpölar överallt - rena drömmen! Jag har ju sagt det innan, vattenpölar är bra! ;)

När vi nästan var hemma, hade bara runt 25 meter kvar till vår grind, så gjorde jag något jag aldrig gjort innan. Jag kunde bara inte hålla mig längre! Jag kissade - i kopplet! Tro det eller ej, men under mina 5 månader som jag bott här, så har jag aldrig kissat på en promenad. Jag har alltid hållt mig tills vi kommit hem till trädgården. Men idag gick det inte. Och det var ju inte så farligt ;)

När vi kom hem så var det matdax, och nu är jag slut i rutan. Go'natt ett tag ;)


  

Igår blev jag förresten anmäld till en till utställning! En valp/juniorutställning i Qpoolen, Hässleholm, den 16:e oktober. Men först siktar vi in oss på Gröngölingen den 25:e september! :)

Av Grimm & Malin - 14 september 2010 17:40

Här kommer bedämningen som domaren (Kristina Wikner) skrev om mig på utställningen i helgen, för er som är intresserade ;)


"Vackert hanhundshuvud. Kraftfullt och rastypisk. Bra pigment. Bra bett.

Vacker hals, bra skulderläge.

Vackert bra och utfyllt bröst. Fina ben och tassar. Rör sig ngt trångt bak.

Men en mycket fin helhet. Vacker päls.

Trevligt visad. Bra temperament."

 

Tycker att allt stämmer, förutom det där med att jag rör mig trångt bak! Vad menar hon med det, va?

Av Grimm & Malin - 13 september 2010 18:32

Nu har jag precis kommit hem från en långpromenad i skogen med matte, Naja och hennes cavalier Mollie :) Jag sprang lös nästan hela rundan, och jag var så duktig! Kom när matte kallade, och lämnade Mollie ifred, hehe ;)

Nu ska jag äta kvällsmat, sen ska jag sova!

Av Grimm & Malin - 12 september 2010 17:29

Idag har jag äntligen gjort något som jag inte fått göra på länge! Jag har fått springa av mig riktigt i skogen!

Och ojojoj vad jag sprang. Familjen skulle ju plocka svamp, så de var utspridda lite överallt - och jag var ju tvungen att hålla koll på dom. Sprang fram och tillbaka, från matte, till husse, till lillmatte och så tillbaka igen.

Lillmatte tänkte ju lära mig att leta svamp, så jag fick lukta på några. Men jag slickade/åt dom istället. Så jag blir nog ingen bra svamphund ;)

Jag gjorde en rejäl vurpa också, snurrade ett helt varv/gjorde en kullerbytta. Mattarna trodde ju att jag skadade mitt ben igen, men det klarade sig :) Och jag är inte ett dugg halt nu, skönt att det är över! :)

 

Detta var senaste gången jag fick springa av mig på riktigt, sen blev jag halt... Mer än 2 månader sen! :O Men nu är jag på språng igen :D  

Av Grimm & Malin - 11 september 2010 14:46

Vilken hemsk morgon till att börja med. Jag fick nämnligen inte nån frukost! Bara för att jag blir lite åksjuk ibland, kanske var lika bra att skippa frullen ändå.

Vi körde jättetidigt, och var framme på Örenäs slott lite över 8 - själva utställningen började klockan 10...


Blev en del väntande, men när det väl satte igång så tog det inte lång tid förren det var min och lillmattes tur att gå in i ringen.

Jag ställde upp snyggt, men när jag skulle börja springa så visste jag ju inte var de andra mattarna var, så jag blev lite förvirrad, visste inte var jag skulle springa.

Men när jag hade visat upp mig ensam för domaren, och när jag skulle springa igen så gick det bättre :) Men dom där köttbullarna som alla andra använder och sen slänger på marken är grymt frestande! :|


Jag kom i alla fall på 4:e plats i klassen, vi var 7 sammanlagt :) Så då fick jag en stor grön rosett, och en leksak.

Eftersom lillmatte inte var uppfödare eller så, så gick vi vidare till att tävla i Novice BIS! Där var vi bara 3 stycken och jag kom just 3:a. Men vi är nöjda ändå!

Matte hörde att en av domargubbarna sa att han ville ha mig etta! Synd att det inte blev så då ;)



     

Här är jag med allt jag vann idag :) Fler bilder kommer.


Av Grimm & Malin - 10 september 2010 16:03

Idag har jag varit hemma med husse och matte. Var ute och gick en runda med matte, och ska snart ut och gå igen.

Sen ikväll ska jag halvbada - ja, jag badade ju "på riktigt" förra veckan, så denna gången blir det bara där det behövs, mest benen, hehe.

För imorron är det dax - stora dagen D! Klockan 06.40 börjar resan mot Landskrona pch Örenäs slott (men först till Sösdala för att möta upp syrran m.fl.)

Klockan 10 börjar själva utställningen, men jag vet ju inte exakt när det blir min tur...

Går det riktigt bra är jag inte hemma förrän på kvällen, men går det mindre bra så är jag kanske hemma ganska tidigt. Ni får hålla er uppdaterade!


Jag vet att jag lovade att lägga upp bilder från trimningen, men lillmatte har inte lagt över dom på datorn... Nöj er med denna bilden sålänge ;)

  

Ovido - Quiz & Flashcards